Marokkanen woedend op Air France om tonen Sahara als apart land

marokko
18
9 feb '16
De Franse luchtvaartmaatschappij Air France is onder zware kritiek komen te staan omdat het de Marokkaanse Sahara als onafhankelijke staat heeft afgebeeld.

Een Marokkaanse klant ontdekte dat onlangs tijdens een vlucht van Parijs naar Los Angeles. Op een scherm in de hoofdsteunen van vliegtuigstoelen kunnen passagiers kijken waar ze vliegen. Een oplettende Marokkaan zag dat de Marokkaanse Sahara werd getoond als 'Arabische Democratische Republiek in de Sahara' (SADR). 'Is dit normaal?', vraagt de passagier zich af. 

De video kwam snel op sociale netwerken terecht, waar Air France het moest ontgelden. De meeste Marokkanen veroordelen de blunder en spreken van een onaanvaardbare fout. Zij riepen dan ook op om Air France te boycotten. 'Als dit waar is moeten we Air France persoonlijk boycotten, maar er ook voor zorgen dat de overheid en Marokkaanse bedrijven Air France boycotten', klonk het onder meer. 

Steun Dat uitgerekend Air France een dergelijke fout maakt is onaanvaardbaar. Frankrijk staat op plek een als het gaat om steun aan Marokko in het conflict om de Sahara. In 1976 riep een groep Marokkaanse, Algerijnse en Mauritaanse Saharanen hun afhankelijkheid uit en zagen in het zuiden van Marokko een perfecte plek voor hun zelfbenoemde staat SADR. Erkenning als een onafhankelijk land kreeg het echter nooit. 

SADR krijgt echter wel veel steun van Algerije. De Verenigde Naties en de bijbehorende organisaties erkennen SADR ook niet. 

Excuses Yabiladi zocht contact op met een woordvoerder van Air France en kreeg een reactie. Hij gaf aan dat het om een fout gaat en dat het bedrijf er alles aan zal doen om de situatie recht te trekken.

© Redactie 2016
marokko
air france
frankrijk
sahara
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?