Boze Asscher reageert op scheldpartijen

algemeen
0
9 feb '16
Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ontving de afgelopen tijd nogal wat hatelijke opmerkingen op sociale media.

Op Facebook reageerde hij dinsdag uitgebreid op de scheldpartijen. Hij ging niet in op de doodsbedreigingen. "Daarvan doe ik altijd aangifte." Asscher begint ironisch: "Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social media benaderen. Daarom nu een antwoord - ik weet dat jullie op zoek zijn naar dialoog - daarna richt ik me weer volledig op diegenen die het echte gesprek zoeken."

Hij wijst op reacties waarin hij ASS cher of aSScher wordt genoemd. Ook wordt soms een link gelegd met zijn familie, zoals zijn overgrootvader Abraham Asscher die één van de voorzitters van de Joodsche Raad was.

Jood
"Ook mijn standpunt over zwarte Piet (tijd voor verandering ) weten jullie te koppelen aan de familiegeschiedenis: Asscher is precies zijn opa! Heulen met de vijand! Fuck you Asscher! Respectloze hond!", citeert de bewindsman een scheldkannonade. "Mijn joodse achternaam is voor velen van jullie een plausibele verklaring voor mijn gedrag en opstelling. Zo geef ik tegelijk te veel en te weinig om moslims", schrijft Asscher verder. Iemand noemt hem "de gevaarlijkste racist van Nederland".

"Lieve jongens, ik stop - hoewel ik velen van jullie nog steeds niet beantwoord heb. Het gewone werk roept. Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo'n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien? Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen."

© ANP 2016
lodewijk asscher
minister
social media
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?