Marokko en Interpol slaan alarm om gestolen luxe auto's

marokko
14
9 feb '16
Bij verschillende grensovergangen heerst een hoge staat van paraatheid om gestolen auto's die in Marokko worden ingevoerd.

Al Massae meldt vandaag in de krant dat in een week tijd honderden gestolen auto's in Marokko zijn ingevoerd. Samen met Interpol houden de Marokkaanse autoriteiten de boel scherp in de gaten. Grensposten hebben de opdracht gekregen om de veiligheid en controles te versterken. De auto's worden vooral gestolen in Frankrijk, Spanje en Italië en werden vooral ontdekt in Casablanca, Agadir en Marrakech. 

Mogelijk zit een crimineel netwerk achter de gestolen auto's. De gespecialiseerde criminelen zouden zich vooral richten op de grootste autoverhuurbedrijven van Europa. Onder de gestolen auto's zat onder meer een Mercedes 4X4 ter waarde van twee miljoen dirham. De auto werd in Frankrijk gestolen en met valse papieren naar Marokko getransporteerd. 

Marokkaanse veiligheidstroepen hebben een lijst met tien namen van Marokkanen ontvangen die betrokken zijn bij de diefstal van luxe auto's. Deze auto's kostten minstens één miljoen dirham. Volgens Al Massae is het probleem hardnekkig. Dit jaar heeft Marokko al twintig bendes weten te ontmantelen die gespecialiseerd zijn in de diefstal van luxe auto's. 

Momenteel staan nog honderden arrestatiebevelen open van medeverdachten.

© Redactie 2016
marokko
interpol
europa
dst
auto's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?