Omstanders hinderden hulp aan doodgestoken moeder Fatiha

algemeen
279
10 feb '16
Toen Fatiha Abakhti om haar leven vocht na een steekpartij in Amsterdam keken sommige omstanders alleen toe.

Dat schrijft een betrokken agent op Facebook. 'Het verbaast me oprecht hoeveel moeite het kost om deze mensen op afstand te krijgen zodat we ons werk kunnen doen'. Eenmaal aangekomen werden hij en zijn collega's gehinderd: 'Eén man is zelfs zo respectloos dat hij een foto van de stervende vrouw met zijn mobiel maakt', schrijft de agent in zijn blog op Facebook.

'Inwendig kook ik, maar ik moet professioneel kalm blijven. We nemen de man zijn mobiel af. Deze is daarover hevig verontwaardigd en weigert mee te werken. Er ontstaat een korte strijd die hij verliest. Ik zeg de man toe dat hij zijn telefoon terug krijgt als de foto verwijderd wordt.' Hij en zijn collega's verloren hiermee kostbare tijd. Tijd die ze onder deze omstandigheden keihard nodig hadden. 

Moeder Later bleek het te gaan om Fatiha Abakhti, een 34-jarige moeder van drie kinderen. De agent is emotioneel geraakt door de moord. 'Het slachtoffer ligt op straat, in de regen. Op ongeveer vijftig meter bij de basisschool van haar kinderen vandaan, die op dat moment gewoon in de klas zitten, onwetend van de melding die hun leventjes zal verwoesten.'

Hulpverleners ontfermen zich over het slachtoffer en de agent realiseert zich dat de kinderen opgevangen moeten worden.'Zij mogen onder geen beding naar buiten komen en hun moeder zo aantreffen. Dit wordt een zware taak. Shit, shit, shit.

Onmenselijk Een andere agent neemt de onmenselijke taak op zich. Later wordt bekend dat de 36-jarige dader is aangehouden. Dat ziet de agent als 'Gerechtigheid'. 'De cirkel is rond. We zijn opgelucht en trots maar die euforie ebt gauw weg. Wie schiet hier iets mee op?' Abakhti overleed dezelfde middag aan haar verwondingen. 

'Op weg naar huis gaan mijn gedachten uit naar de nabestaanden van de jonge vrouw en met name haar kinderen. De blik in haar ogen zal me nog heel lang bijblijven', vervolgt hij. 'Ook de verdachte heb ik in de ogen kunnen kijken. Het zinloze van de daad die zoveel levens verwoest heeft, kan ik niet begrijpen.'

© Redactie 2016
amsterdam
marokkaan
marokkanen
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?