Huwelijkafwijzing loopt uit in drama voor Marokkaanse

marokko
2
11 feb '16
Een 23-jarige jongeman is door de rechtbank in El Jadida veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar wegens verkrachting.

Het jonge slachtoffer deed half januari aangifte bij een politiebureau in de stad. Daarin beschuldigde ze een man van verkrachting onder de bedreiging van een mes. Toen de politie de man arresteerde en hem om uitleg vroeg verklaarde hij dat het slachtoffer zijn vriendin was en vrijwillig met hem mee ging. Het slachtoffer ontkende dat in alle toonaarden. 

Wel gaf ze aan dat de verkrachter haar ouders om haar hand heeft gevraagd. Toen deze weigerden dreigde hij met wraakacties, meldt Assabah vandaag. Weken later was de man nog steeds niet over de afwijzing heen. Op 11 januari stond hij plotseling gewapend met een mes in haar kamer. Daar misbruikte hij haar de hele nacht. Rond 04:00 verliet hij de woning. 

Voor hij vertrok dreigde hij haar iets aan te doen als ze zou vertellen wat er was gebeurd. Het getraumatiseerde slachtoffer wist dagenlang niet om te gaan met de verkrachting. Tot overmaat van ramp probeerde de dader zijn daad over te doen. Dit keer bracht de broer van het slachtoffer redding. De volgende dag begeleidde hij zijn zus naar de politie om aangifte te doen. 

Tijdens het proces ontkende de verkrachter meerdere malen maar daar wilde de rechtbank niet in mee. Hij kreeg vijf jaar gevangenisstraf opgelegd.

© Redactie 2016
marokko
el jadida
el jadida
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?