Marokkaanse vader door zoon gedood en in brand gestoken

marokko
18
12 feb '16
Bewoners van een wijk in Taroudant zijn geschokt over de ongelofelijk wrede moord op een 62-jarige man.

Zijn bloedeigen zoon was de dader. Dat meldt de krant Al Ahdath al-Maghribiya vandaag. Het drama vond woensdag plaats in de rustige wijk Zaouia Sidi Daoud. Het begon allemaal met een simpele ruzie tussen de jongeman en zijn vader. In een vlaag van woede sloeg de dertigjarige zoon zijn vader met een ijzeren staaf. Hij raakte hem onder meer op zijn borst en hoofd. 

De dader, die psychische stoornissen heeft, doodde met de klappen zijn vader. Voor hem was dat echter nog niet genoeg. Hij probeerde zich van het lijk te ontdoen door het in brand te steken. Daarop wilde hij het stoffelijk overschot op het dak van het ouderlijk huis dumpen. Op die manier wilde hij de nieuwsgierige ogen van buurtbewoners vermijden. Dat lukte gelukkig voor de nabestaanden niet. 

Door het vuur ontstonden grote rookwolken en die trokken de aandacht van de buren. Zij waarschuwden de moeder van de moordenaar en vertelden haar dat er brand is ontstaan in haar huis. Toen ze snel naar binnen ging trof ze het brandend lijk van haar man op de grond. Haar kreten van verdriet gingen door de hele buurt heen waarna de politie werd gewaarschuwd.

(Bovenstaande foto is niet van slachtoffer en dient enkel ter illustratie)

© Redactie 2016
marokko
taroudant
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?