Marokko zet in op auto-export

marokko
1
24 feb '16
De auto-export geldt in Marokko als een belangrijk exportproduct. Dat blijkt uit de 50 miljard dirham aan inkomsten in het afgelopen jaar.

Dat maakte de minister van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale Economie bekend. Minister Moulay Hafid Elalamy wil daarom doorpakken en richting de 100 miljard dirham gaan in 2020. Dat is goed voor zo'n 800.000 auto's. Marokko is de grootste auto-exporteur van Noord-Afrika en zelfs tweede van heel Afrika. Elalamy ziet ook direct profijt voor Marokkaanse burgers omdat autofabrieken veel werkgelegenheid opleveren. 

Tussen 2009 en 2014 kwamen er 36.500 nieuwe banen bij. Dat kwam door grote automerken die in Marokko fabrieken opzetten. Denk daarbij aan Renault, Peugeot, Delphi, Yazaki, Leoni en Valeo. Naast bekende automakers zijn er dus ook bekende fabrikanten in auto-onderdelen die zich in Marokko vestigden. 

Marokko verwacht op korte termijn ook Powertrain te verwelkomen, een fabrikant die gespecialiseerd is in het maken van motoren. Uiteindelijk levert dit 10.000 nieuwe banen op in de autosector.

© Redactie 2016
marokko
marokkaanse economie
auto
autoexport
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?