Marokkanen in VS demonstreren bij hoofdkantoor Verenigde Naties

marokko
12
18 mrt '16
Marokkaanse Amerikanen hebben toestemming gekregen om voor het hoofdkwartier van de VN te demonstreren tegen VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Het protest volgt uiteraard na de uitspraken van Ki-moon. Volgens de organisatoren komt het initiatief omdat Ki-moon partijdig is en ten gunste van de Polisario oordeelde tijdens zijn bezoek in Algerije. Ook wil men hiermee aantonen dat alle Marokkanen verenigd zijn voor de verdediging van de territoriale integriteit van ons land, melden de organisatoren in een persbericht aan Moroccoworldnews. Het protest zal maandag 21 maart plaatsvinden en begint om 16:00 voor het hoofdkwartier van de VN in Manhattan. 

Nieuwe wending
Donderdagmiddag hield de Veiligheidsraad een speciale vergadering om de huidige spanning te bespreken. De VN-Veiligheidsraad, dat uit 15 leden bestaat, hield een gesloten bijeenkomst en daarin besloot het Ki-moon niet te dekken. Zij oordeelden dat de spanning iets is tussen de VN-chef en de Marokkaanse overheid en niet iets tussen Rabat en de Verenigde Naties in het geheel.

Voor Marokko is dat uiteraard een positieve opsteker. 

© Redactie 2016
marokko
vs
ban ki moon
new york
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?