Marokkaanse vriendengroep wil ruilhandel stimuleren met 'Blaflouss'

marokko
2
18 apr '16
Een groepje slimme Marokkaanse jongeren heeft een mooi initiatief gestart waarmee mensen zonder budget toch aan bepaalde producten kunnen komen.

De zeven vrienden gaan daarvoor terug in de tijd en richten zich op de ruilhandel. Hun initiatief heet 'Blaflouss' (zonder geld). Daarmee zorgen ze voor een platform waar Marokkanen bepaalde producten of diensten kunnen ruilen. 'We willen een alternatief bieden voor de conventionele advertentieplatformen', zegt Omar Guendali, een van de initiatiefnemers volgens TelQuel. 

Het principe is heel eenvoudig: burgers die iets willen ruilen maken een account aan op Blaflouss.com en maken dan een advertentie over het product dat zij willen ruilen. 'Dat kan kleding zijn, maar ook telefoons, videogames, consoles, boeken of speelgoed. Daarna geef je aan wat voor product je ervoor in de plaats wilt', aldus Guendali. 

De eerste deal is overigens al beklonken. Twee mensen hebben boeken geruild, wil de initiatiefnemer wel verklappen. Het team van Blaflouss heeft een mooi idee maar wil er voorlopig geen geld aan verdienen. 'Voor ons telde de lol tijdens het uitvoeren van het project.'

© Redactie 2016
marokko
blaflouss
ruilhandel
omar guendeli
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?