Einde laatste V&D’s nu echt nabij

economie
0
22 apr '16
Het laatste warenhuis van V&D sluit zaterdag voorgoed de deuren.

Koopjesjagers en andere geïnteresseerden kunnen tot het middaguur nog terecht bij het filiaal in Hilversum. Daarna is het voorbij, de spullen die dan nog niet verkocht zijn gaan naar een opkoper. Oorspronkelijk zouden meer filialen tot en met zaterdag open blijven. Maar de opheffingsuitverkoop in die filialen bleek erg succesvol, ze waren al snel door hun restvoorraden heen. Vrijdag gaan daarom zes filialen al definitief dicht.

Het failliete warenhuisconcern begon vorige maand kortstondig aan een tweede leven. De heropening door de curatoren trok direct massa's mensen naar de warenhuizen. Dat was in de periode daarvoor niet meer voorgekomen.

Doorstart onhaalbaar
De drukte nam de eerste dagen na de heropening zelfs zulke grote vormen aan, dat de V&D in Rijswijk noodgedwongen kort moest sluiten. Klanten dreigden met elkaar op de vuist te gaan toen ze tegelijk de winkel in wilden. De voorheen grootste warenhuisketen van Nederland ging in februari ten onder, toen een doorstart onhaalbaar bleek.

Wel lijfde supermarktconcern Jumbo de La Place-restaurants van V&D in. Hoeveel de opheffingsverkoop voor de boedel heeft opgeleverd, is nog niet bekend. De curatoren komen daar naar verwachting begin juni op terug in hun volgende faillissementsverslag.

© ANP 2016
rijswijk
warenhuis
restaurants
nederland
hilversum
supermarkt
winkelketens
curator
jumbo
la place
vend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?