Turkse miljardair gaat in Marokko investeren

marokko
0
22 apr '16
Het ministerie van Infrastructuur en Vervoer heeft gemeld dat de Turkse MNG Group zich in Marokko gaat vestigen.

De beslissing van de investeringsgroep werd genomen nadat de minister van Transport en Logistiek, Azziz Rabbah, en de directeur van de groep Mehmet Nazif Günal afgelopen februari een vergadering hadden. Het is nog niet bekend waarin Günal in wil investeren maar gezien de recente trends van de investeringsmaatschappij zal dat waarschijnlijk in de infrastructuur zijn.

Het bedrijf maakte namelijk bekend dat het wil bijdragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur in Afrikaanse landen. Le360 meldt dat het daarom logisch dat zij deze lijn doorzetten in Marokko. Desondanks moet men niet uitsluiten dat er ook investeringen worden gedaan in andere sectoren. De MNG groep heeft namelijk ook activiteiten in de energiesector.

Marokko is al geruime tijd bezig met groene energie dus de rekensom is snel gemaakt. De Turkse groep is het gevolg van een fusie van twee bedrijven die grote spelers waren op het gebied van bouw en infrastructuur. Grote man achter de groep is de miljardair Günal, die op de 22e plek staat van Rijkste Turken. Hij heeft een geschat vermogen van 1,1 miljard dollar.

MNG heeft meer dan 20.000 mensen in dienst en is actief in zeven sectoren: bouw, energie, luchtvaart, horeca, toerisme, financiën en media. Ze werken onder meer in Georgië, Azerbeidzjan, Algerije, Libië, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

© Redactie 2016
marokko
turkije
mng group
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?