China wil vrijhandelsverdrag met Marokko

marokko
5
26 apr '16
China heeft een vrijhandelsovereenkomst aan Marokko voorgesteld.

Dat meldt het Chinees staatspersbureau VRC. In het bericht staat dat de twee landen 'op schema liggen om een aantal strategische overeenkomsten te tekenen op het gebied van economie, handel en investeringen in Afrika'. Het nieuws over het voorstel volgt nadat koning Mohammed VI vorige week liet weten dat Marokko meer diversiteit wil op het gebied met economische en politieke partners.

Hij verweest daarbij naar 'grote Aziatische landen zoals China en India'. Het is niet heel toevallig dat de monarch binnenkort deze twee landen bezoekt. China is overigens bezig om de relatie met veel Afrikaanse landen te versterken in de afgelopen jaren. De Verenigde Staten en Europese landen maken zich nogal zorgen over deze ontwikkeling. Zij vrezen dat het land te veel invloed krijgt in het continent.

Wat Marokko betreft heeft China tussen 2000 en 2012 36 projecten in Marokko opgestart, meldt de Amerikaanse overheid. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van economische projecten is de opening van Bank of China in Casablanca vorige maand.

© Redactie 2016
marokko
china
gcc
handel
diplomatiek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?