Opnieuw zelfverbranding in Kenitra

marokko
1
27 apr '16
Een conciërge heeft zijn leven geprobeerd te beëindigen door zichzelf in brand te steken.

De stad Kenitra werd maandag voor de tweede keer opgeschrikt door een zelfverbrandingszaak. Kort geleden was het nog 'Mama Fatiha', die bekend stond als Moulat Lbghrir, die de grondvesten in Kenitra deed schudden. Ze verbrandde zichzelf en overleed hieraan na een geschil met een plaatselijke bestuurder over haar kraampje.

De conciërge/bewaker was werkzaam in een vrouwencentrum in de wijk Oulad Mbarka. Hij overgoot zichzelf met brandbaar materiaal en probeerde vervolgens zichzelf in brand te steken bij het gemeentehuis. Politieagenten hadden de man echter snel door en konden een verschrikkelijk drama voorkomen. 

Zij wisten zelfs te verhinderen dat de man zichzelf in brand stak. Wel werd hij naar de eerste hulp gebracht voor een medische check. Daar kreeg hij vragen over zijn motief. Le360 meldt dat de man bij de gemeente een sleutel moest ophalen voor een centrum dat hij moest bewaken. Een medewerker weigerde de sleutel te overhandigen omdat 'hij de nacht ervoor zijn plicht niet vervulde'.  

© Redactie 2016
marokko
zelfverbranding
kenitra
moulat lbeghrir
mama fatiha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?