Politiechef Marokkaanse stad bijna dood door goedkope boiler

marokko
4
29 apr '16
De politiechef van Safi en zijn zoon kwamen bijna om door een goedkope boiler van Chinese makelij. Hun situatie is inmiddels stabiel.

De chef werd woensdag met zijn zoon van vijftien jaar met spoed naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht, meldt Al Akhbar vandaag. Zij ademden een grote hoeveelheid gas in. Oorzaak was een goedkope boiler die lekte. De hooggeplaatste agent en zijn zoon moesten naar een militair ziekenhuis van Marrakech voor de juiste zorg. Hun situatie was snel onder controle maar het had niet veel gescheeld weet de krant. 

Het stadsbestuur heeft een onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er precies mis ging. Al Akhbar maakt van de situatie gebruik om de Chinese boilers onder de loep te nemen. Deze soort zou elk jaar meerdere slachtoffers maken. Vooral tijdens het winterseizoen. De boilers zijn op de markt beschikbaar voor een paar honderd dirham en kennen geen enkele vorm van garantie of veiligheidslabel. 
Volgens de krant is het douchen met deze boiler in de buurt een riskante onderneming. In Marokko gebruikt men deze boilers vaak om water warm te maken. In veel regio's is het niet mogelijk om warm water uit de kraan te krijgen. Mogelijk krijgt de politiechef op zijn donder omdat hij zijn leven riskeert terwijl hij maandelijks best een aardig zakcentje krijgt bijgeschreven voor zijn werkzaamheden.

© Redactie 2016
marokko
safi
opmerkelijk
vergast
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?