10 dingen die je niet mag missen op vakantie in Marokko
Marokko ontvangt jaarlijks meer en meer toeristen Naast een prachtig landschap scoort ook de Marokkaanse cultuur veel punten. Deze tien dingen moet je gedaan hebben!
reizen

1: Eet couscous op vrijdag
Marokko is het land van lekker eten en couscous op vrijdag is een cultureel gebruik. Hoewel je het in veel restaurants kan eten is het eten van couscous bij een Marokkaans gezin veel lekkerder en authentieker. 

2: Bezoek de Marokkaanse Sahara
De Marokkaanse Sahara is een van de meest prachtige landschappen ter wereld. Daar kan je bijvoorbeeld een kamelentocht maken, 'sandboarden' in Merzouga of met een jeep of motor scheuren over de zandduinen. 

3: Shoppen in de medina
Veel toeristen realiseren zich niet dat het kopen van souvenirs veel goedkoper kan. Winkeliers vragen vaak het dubbele van de werkelijke prijs. Probeer daarom 'hard tegen hard' te spelen. Daar is trouwens niets raars aan. Stukje Marokkaans onderhandelen noemen we het. Moet je een keer (met succes) gedaan hebben. 

4: Was jezelf in een hamam
De meest traditionele manier van douchen is in Marokko de publiekelijke hamam of 'badhuis'. Hier kan je speciale zeepjes kopen en jezelf laten schrobben door de stevige handen van bijvoorbeeld Fatima. Ook zijn er mogelijkheden tot massages. Volgens velen voel je je daarna als herboren. 

5: Onze favoriet: chillen met Marokkaanse thee
Marokko is het land van de ne3ne3-thee en daar moet je gebruik van maken. De thee kenmerkt zich door veel suiker en een frisse smaak. Na de Turken drinken Marokkanen wereldwijd het meest thee en dat zal je merken ook. Thee drinken doe je op de meest authentieke manier: bij een gezin thuis of lekker op een terrasje. 

6: Probeer 'meloui' als ontbijt
Meloui is een Marokkaans ontbijt en dagelijks op straat of bij de vele winkeltjes te koop. Het kost je rond de drie dirham maar zorgt ervoor dat je de dag goed en energiek begint. Meloui kan met zowel kaas of honing gegeten worden. 

7: Bezoek Chefchaouen
Na bijvoorbeeld een druk bezoek aan de grote steden zoals Fes, Tanger of Marrakech is het heerlijk om tot rust te komen in het schilderachtig stadje Chefchaouen, onlangs gerangschikt als zesde mooiste stad ter wereld en is absoluut een must. 

8: Leer het Marokkaans Arabisch
Het Marokkaans-Arabisch heet Darija. Een paar woorden ervan leren kan absoluut geen kwaad en zorgt voor een ultieme culturele beleving in Marokko. De meeste Marokkanen spreken Frans of Engels maar een toerist die Darija spreekt maakt altijd indruk. Het kan je bovendien goed helpen bij punt 3.

9: Marokkaanse noten
Voor muziekliefhebbers is in Marokko veel te doen. Het land kenmerkt zich door verschillende stijlen en muziekstromingen. Denk daarbij aan het Berbers, Gnawa of de Chaabi muziek. Vaak worden op drukbezochte pleinen muziekshows weggegeven. Kijk er vooral niet van op als ze je meenemen in het feestgedruis. 

10: Bezoek de Hassan II moskee
Last but not least: breng een bezoek aan 's werelds grootste minaret en een van de grootste moskeeën ter wereld. De Hassan II moskee in Casablanca kenmerkt zich met deze eigenschappen en is open voor het publiek. Rondleidingen worden er gegeven in meerdere talen. Tip: koop je tickets van tevoren. 

(Deze lijst is samengesteld door Moroccoworldnews)

marokko
vakantie
toerisme
cultuur
moskee
islam
couscous
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi