Marokko geïnteresseerd in Italiaanse oorlogsschepen

marokko
13
3 mei '16
De Marokkaanse autoriteiten zijn geïnteresseerd in de overname van Italiaanse fregatten.

Een delegatie van Marokkaanse ambtenaren brengt om deze reden binnenkort een bezoek aan marinebasis 'La Spezia'. Tussen 24 en 27 mei dit jaar zal er een beurs plaatsvinden met als thema oorlogsschepen. Geïnteresseerden kunnen zich dan laten informeren, meldt Al Massae vandaag. Marokko kan zich dan ook direct tonen als potentiële klant. De Marokkaanse ambtenaren zullen daar kennis maken met grote Italiaanse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de scheepsbouw.

Zij hebben de nieuwste technologie in handen op het gebied van scheepsbouw. Volgens de krant willen deze bedrijven aan onder meer Marokko tonen op welke manier ze de doeltreffendheid van de oorlogsschepen verbeteren. De Italiaanse autoriteiten hopen dat de beurs, de eerste in zijn soort in Italië, Italiaanse bedrijven de kans geeft om zich kenbaar te maken.

Ook willen ze contracten via de Verenigde Staten binnenslepen om deel te nemen aan grote internationale evenementen. Italië wil zelf ook alle militaire vermogens verbeteren door de bouw van tien oorlogsschepen in de komende jaren. Daarvoor heeft het een budget van 7,8 miljard dollar vrijgemaakt.

© Redactie 2016
marokko
defensie
leger
italië fregat
oorlog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?