Kersverse Atlas Leeuw El Azzouzi naar Sparta

marokko
42
20 mei '16
Zakaria El Azzouzi verlaat FC Twente en komt volgend seizoen uit voor Sparta Rotterdam.

De kampioen van de Jupiler League neemt de aanvaller op huurbasis over van Ajax. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. Ajax, Sparta en ook het noodlijdende Twente maakten tot op heden nog niets bekend over een transfer van El Azzouzi, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De twintigjarige aanvaller zou al een medische keuring hebben ondergaan op Het Kasteel.

Sparta huurt El Azzouzi voor de duur van één seizoen van Ajax. Over een eventuele optie tot koop is niets bekend. Met de overstap naar Spangen komt er ook een einde aan zijn verblijf bij Twente. Vrijdag kwam al naar buiten dat hij twijfelde over de Enschedese club, die door de financiële malaise niet in de positie was om El Azzouzi definitief vast te leggen. De transfer van El Azzouzi is dus niet permanent. 

De Telegraaf schrijft dat directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax in een persoonlijk gesprek met de aanvaller heeft aangegeven hem niet kwijt te willen. El Azzouzi staat tot de zomer van 2020 onder contract in Amsterdam.

"In januari hebben we ook al gesproken over een mogelijke overgang naar Sparta Rotterdam", vertelt trainer Alex Pastoor op de clubsite."Het contact is warm gebleven en nu zijn we alsnog tot overeenstemming gekomen met Ajax en Zakaria. We zien in Zakaria een speler met veel mogelijkheden en we gaan volop gas geven om alles eruit te halen."

El Azzouzi is blij dat de overstap is afgerond. "Ik had al een aantal malen contact gehad met Alex Pastoor en vandaag is alles afgerond. Ik kijk er naar uit om komend seizoen met Sparta Rotterdam in de Eredivisie te spelen."

© Voetbalprimeur 2016
zakaria el azzouzi
fc twente
rotterdam
sparta
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?