Bel Hassani haalt Marokkaans nieuws met 'meer of minder Marokkanen?' (video)

marokko
5
25 mei '16
De Marokkaans-Nederlandse Iliass Bel Hassani was dit seizoen een van de smaakmakers bij Heracles Almelo, dat een historisch seizoen meemaakte.

Bel Hassani haalde met zijn ploeg Europees voetbal nadat het FC Utrecht in de play-offs versloeg. De ploeg werd daarom gehuldigd in het centrum van Almelo. Daar viel wat voor te zeggen, want de Almeloërs mogen voor het eerst in de geschiedenis Europa in. Na een bustoer door de stad kwam het team bij elkaar op het balkon van de McDonald's, om daar de jubelende menigte toe te zingen en te spreken. 

Bel Hassani was een van de spelers die de microfoon pakte. Hij haalde het nieuws in binnen- en buitenland door het publiek te vragen 'willen jullie meer of minder Marokkanen?', verwijzend naar zijn eigen achtergrond. Onder meer Yabiladi kon de grap wel waarderen. Hij verwees daar uiteraard mee naar de uitspraken van Geert Wilders in 2014. Een deel van het publiek riep 'meer, meer, meer'. 

In het artikel verwijst de bron ook naar de rechtszaak tegen Wilders om zijn Marokkanen-uitspraken. Hoewel de uitspraken gedaan zijn met een knipoog hebben sommige social media gebruikers gevraagd of justitie Bel Hassani ook gaat vervolgen. 

© Redactie 2016
marokko
iliass bel hassani
almelo
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?