Ouassim solliciteert voor stage: 'Zijn naam zit niet mee'

algemeen
67
25 mei '16
Een makelaarskantoor in Utrecht heeft een Marokkaans-Nederlandse jongen afgewezen op basis van zijn naam.

Ouassim deelde een screenshot van een mail die per ongeluk naar hem is gestuurd. 'Zijn naam zit niet mee', valt te lezen. De mail moest eigenlijk naar het postvakje van een collega, maar belandde bij de sollicitant. De gedupeerde sollicitant zorgde ervoor dat makelaarskantoor Lauteslager werd geconfronteerd met de racistische afwijzing. Het bedrijf zag zich vervolgens gedwongen om een reactie te plaatsen op Facebook. 

Niet racistisch
Volgens de makelaar is er inderdaad een fout gemaakt door een medewerker, maar zaten er geen slechte bedoelingen achter. 'Dom? Ja! Onhandig? Nogal! Foute humor? Mwaaa! Racistisch? Nee!', citeert NOS Lauteslager. Ook zegt het bedrijf het onterecht te vinden dat de mail op internet is verschenen. 

'Na een welgemeend excuus aan de scholier leek het probleem opgelost. Wat er daarna is gebeurd weten wij niet precies, maar feit is dat er gedreigd is om 'de zaak' op de sociale media bekendheid te geven. En dat is dus ook gebeurd. Na diverse pogingen om een en ander netjes op te lossen heeft de scholier/student er toch voor gekozen om ons kantoor publiekelijk 'aan de schandpaal te nagelen', schrijft de makelaar.

Heb jij weleens te maken gehad met moslimdiscriminatie? Melden helpt! Klik hier. (http://www.stopmoslimdiscriminatie.nu/)

© Redactie 2016
discriminatie
arbeidsdiscriminatie
moslimdiscriminatie
lauteslager
utrecht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?