Marokkaanse vrouwen cel in voor ontvoeren en martelen landgenote in Dubai

marokko
7
26 mei '16
Een rechtbank in Dubai heeft zich over een zeer kwalijke zaak gebogen waar een groep Marokkaanse vrouwen bij betrokken was.

De vrouwen hadden een kennis ontvoerd, haar paspoort ingenomen en gescheurd om haar vervolgens naakt te filmen. Haar broer in Marokko werd gevraagd om losgeld te betalen als zijn familie hun geliefde ooit nog terug wil zien. De vijf vrouwen vroegen zeven miljoen dirham volgens Le Figaro. Drie vrouwen kregen drie jaar cel opgelegd, terwijl twee anderen twee jaar moeten zitten. Een Ethiopische vrouw die ook deelnam aan de misdrijven kreeg twee jaar cel opgelegd. 

De zaak dateert van 19 september vorig jaar, toen het slachtoffer met geweld meegesleurd en in een voertuig werd gestopt toen ze op een taxi stond te wachten. De jonge schoonheidsspecialiste werd door haar ontvoerders naar een appartement meegenomen waar ze werd gemarteld en naakt werd gefilmd. Ook werden diverse dreigementen geuit. De video werd vervolgens via WhatsApp naar Marokko gestuurd in de hoop haar familie te kunnen chanteren. 

Zij rekenen er echter niet op dat de broer van het slachtoffer contacten heeft in Dubai. De man schakelde een vriend in Dubai in, die op zijn beurt weer de politie waarschuwde. Zij namen de zaak uiterst serieus en voerden direct onderzoek uit. Uiteindelijk werden zes vrouwen gearresteerd in het appartement evenals een Egyptische zakenman en twee andere Marokkaanse vrouwen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht omdat ze onder meer een steekwond had opgelopen. 

Allen werden beschuldigd wegens ontvoering, mishandeling, chantage, dreigementen en het vernietigen van een officieel document. Uitspraak tegen de andere verdachten volgt nog.

© Redactie 2016
marokko
dubai
ontvoering
marteling
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?