Advocaat steelt smartphone van collega in rechtszaal Marokko

marokko
13
27 mei '16
Een advocaat, werkzaam bij een bureau in Casablanca, is in Meknes het slachtoffer geworden van diefstal.

De diefstal vond plaats in de rechtbank van de stad en de dief blijkt één van zijn collega's te zijn, werkzaam bij een bureau in Meknes. De smartphonediefstal houdt de gemoederen sinds woensdag flink bezig, schrijft Assabah vandaag. Het opmerkelijk tafereel vond plaats tijdens een zitting bij de rechter, toen de advocaat uit Casablanca een betoog hield over de ins en outs van een zaak.

Toen hij klaar was met zijn betoog in een zakelijk geschil ging hij weer zitten. Hij merkte echter dat zijn mobiele telefoon was verdwenen. Hij doorzocht zijn mappen en andere persoonlijke items toen hij concludeerde dat zijn telefoon was gestolen door een van zijn collega's. Hij gebruikte een telefoon van een andere collega om zijn eigen nummer te bellen om de dief te identificeren. 

'Zijn poging bleek zinloos, omdat de gestolen telefoon uit stond', meldt Assabah. Hij zocht zijn toevlucht vervolgens in de optie 'vind mijn telefoon terug'. Toen deze werd opgevraagd bleek de telefoon nog steeds in de rechtszaal te zitten. De nauwkeurigheid van de optie hielp de advocaat zijn telefoon terug te krijgen. Het bleek een junior-advocaat te zijn die drie jaar geleden als advocaat begon. 

Andere advocaten die aanwezig waren veroordeelden de schandalige diefstal direct. De dader ontkende overigens in eerste instantie, door te stellen dat hij de telefoon in een winkel had gekocht waar gebruikte spullen aangeboden werden. Het slachtoffer besloot echter geen aangifte te doen tegen de advocaat. Wat zijn werkgever van de diefstal zal vinden is nog niet bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat hij zijn baan kwijt is.

© Redactie 2016
marokko
opmerkelijk
meknes
diefstal
smartphone
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?