'Brexit heeft beperkte invloed op Marokko'

marokko
2
24 jun '16
Het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft beperkte invloed op de economie en handel van Marokko.

Dat zegt een regeringsbron tegen nieuwsbron Le360. 'Diplomatiek zal er ook geen impact zijn omdat Groot-Brittannië altijd een eigen en onafhankelijk diplomatieke lijn heeft', voegt de bron eraan toe. Op economisch vlak verwacht de bron niet al te veel moeilijkheden. Marokko tekende vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met de autoriteiten aldaar en die blijft gewoon staan. 

'Brexit kan de Marokkaanse handel aanmoedigen om haar positie in de Britse markt te consolideren', aldus de overheidsbron. Abdellatif Jouahri van Bank al-Maghrib zei eerder deze week dat een 'Brexit' niet veel effect zal hebben op Marokko. De handel tussen de twee koninkrijken bereikte in 2014 de 14 miljard dirham. De Britse export naar Marokko steeg met maar liefst 40%. 

Op de lange termijn kunnen wel problemen ontstaan omdat het risico bestaat op destabilisatie van de EU. Ook maakt Marokko zich zorgen over de opkomst van rechtsextremisme, aldus de bron. 'Als dat het geval is, is dat voor niemand goed', citeert Le360.

© Redactie 2016
marokko
brexit
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?