Politie onderzoekt aanval moskee Dordrecht

algemeen
5
24 jun '16
De politie in Dordrecht onderzoekt of er een verband bestaat tussen de vernieling van een Turkse moskee donderdag en een incident eerder in de week, waarbij een steen door de ruit van een Koerdisch gezin werd gegooid.

Of de politie al verdachten op het oog heeft in een of beide zaken, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Bij de aanval op de moskee aan de Merwedestraat werd ook gevochten en enkele mensen liepen lichte verwondingen op. Eerder in de week werd een huis van een Koerdisch gezin, waar een Koerdische vlag was uitgehangen, aangevallen. De vlag hing uit omdat een kind in het gezin was geslaagd voor het eindexamen.

RTV Rijnmond meldde donderdagavond dat sommige belagers zeiden dat de aanval op de moskee een vergelding was voor die op de woning van het Koerdische gezin, in de wijk Wielwijk. De politie sluit een verband niet uit, maar kon hier nog geen oordeel over geven.

De emoties liepen donderdagavond hoog op, zei een woordvoerster van de burgemeester. De moskee werd kort voor de iftar, de avondmaaltijd tijdens de ramadan, aangevallen. Het gebedshuis moest na het incident worden ontruimd voor sporenonderzoek. Voor de gelovigen werd een alternatieve locatie geregeld om alsnog het avondmaal met elkaar te delen.

© ANP 2016
dordrecht
moskee
ramadan
koerden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?