Lionel Messi stopt met interlandloopbaan

sport
22
27 jun '16
Lionel Messi (29) heeft na afloop van de Copa America-finale tegen Chili laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan.

De Argentijnse wereldster denkt dat het 'beter is' om te stoppen, na drie verloren finales op rij. Argentinië ging na penalty's ten onder tegen Chili, dat de vorige editie van de Copa ook al won. Messi miste tijdens de allesbeslissende penaltyreeks een strafschop. Na afloop was hij in mineur. "Het is voor iedereen beter zo. De finale bereiken en niet winnen is niet voldoende. Ik heb alles gegeven, altijd geprobeerd om kampioen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn", tekende Reuters op uit de mond van de FC Barcelona-aanvaller.

"Dat is hoe ik me nu voel. Ik voel me ongelukkig dat ik een heel belangrijke penalty mis. Dat we wéér na strafschoppen verliezen. En dat we een derde finale op rij verliezen." Na reguliere speeltijd en twee keer vijftien minuten verlenging stond het tussen Argentinië en Chili nog steeds 0-0. De penaltyserie eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen. Messi schoot zijn strafschop hoog over.

Sinds 1993 heeft Argentinië vier Copa-finales verloren (!). Ook ging de Zuid-Amerikaanse grootmacht in twee WK-finales onderuit. Messi verloor de laatste finale van de Copa ook met zijn land. Toen was Chili eveneens winnaar na penalty's. Ook ging het in 2014 mis in Brazilië. Toen was Duitsland tijdens de WK-eindstrijd met 1-0 te sterk.

De linkspoot is alltime topscorer van Argentinië. Hij speelde 113 interlands en maakte 55 goals.

© Voetbalprimeur 2016
lionel messi
copa america
chili
argentinie
copa america
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?