Dwazen in Marokko slaan diabetespatiënt om drinken water (video)

marokko
156
27 jun '16
Een diabetespatiënt is in Rabat in elkaar geslagen door een groepje mensen die hem water zagen drinken op klaarlichte dag tijdens de Ramadan.

Dat liet een arts weten in een video die hij heeft opgenomen en later deelde op YouTube. Hij stelde hierin het incident aan de kaak. De video wordt op grote schaal gedeeld door Marokkanen. De man legt uit hoe zijn patiënt, die al sinds zijn kinderjaren suikerziekte heeft, werd aangevallen om het drinken van water. Hij uitte daarna zijn frustraties over de onwetendheid bij veel Marokkanen. 

Ook stelde hij de Marokkaanse wet aan de kaak waarin staat dat mensen die in het openbaar eten bestraft kunnen worden. 'Het wetboek van strafrecht is een grap en een schande voor Marokko. We leven niet in de tijd van de Ottomanen of de Middeleeuwen', briest de dokter. Hij doet een beroep op de regering om 'internationale verplichtingen te voldoen op het vlak van het eerbiedigen van mensenrechten'.

De arts slaat hier wel een beetje de plank mis omdat de wetten in Marokko net als de islamitische wetten bepaalde personen vrijstelt van het vasten. Diabetespatiënten of welk ander ziek persoon valt daar onder. 


© Redactie 2016
marokko
ramadan
rabat
mishandeling
diabetes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?