Meryem (21) haalt het nieuws dankzij schitterende daad

algemeen
172
28 jun '16
De Marokkaanse Amsterdamse Meryem Belhaj heeft duizenden mensen bereikt door een prachtige sociale daad.

Op haar LinkedIn-profiel schreef ze een status met daarin een boodschap. Vijf dagen na het verhaal haalt ze de landelijke pers en heeft ze duizenden mensen bereikt. De psychologiestudente zat in de bus van Amsterdam naar Haarlem toen ze met een oudere man in gesprek raakte, meldt Metronieuws. 'Ik had een tas bij me waarop de quote 'love yourself first' - in het Arabisch én Engels - stond. 'Goed statement', zei hij tegen mij, 'zo hoort het'. En zo raakten we in gesprek', vertelt Meryem.

Gesprek
'Op de een of andere manier hadden we het later over vis, toen vertelde hij dat hij vis over de hele wereld had gegeten. Zo kwam ik erachter dat hij heel veel van de wereld had gezien, maar dat hij daar nu te zwak en oud voor was geworden, citeert Metro. Hij vertelde de studente dat het een prachtige dag is en dat hij het liefst naar het strand wil. Daarop antwoordde Meryem op geweldige wijze: 'Dan gaan we toch?'. 

De oude man, die bijna honderd jaar is, ging daarop met Meryem mee en op het strand maakten ze een selfie. 'Ik zei er wel bij dat ik de foto op social media zou plaatsen, maar niet met welke tekst erbij. Hij was er enorm door ontroerd.' Deze reactie bereikte Meryem nadat de kleindochter van de man contact met haar had opgenomen. 

Emotioneel
'Toen we afscheid namen was hij best emotioneel - we hebben het veel over zijn persoonlijke leven gehad - en daardoor vergat ik mijn contactgegevens aan hem te geven.' Wel wist ze zijn kleindochter te achterhalen omdat hij haar naam vertelde in het gesprek. Zo bleef het contact warm en beloofde Meryem in contact te blijven. Meryem wil laten zien dat het makkelijk is om de wereld een klein stukje mooier te maken. 

Zelf is de studente ook ontdaan over alle reacties. 'Ik zag het zelf niet als een groot gebaar, maar veel mensen wel. Ergens schrok ik daar ook van. Zijn we dan al zo diep gezonken dat iedereen dit al als een grootse daad ziet?' 

(Foto: Meryem Belhaj)

© Redactie 2016
meryem belhaj
menselijkheid
sociaal
ouderen
maatschappij
samenleving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?