Dit zijn de populairste vluchten van en naar Marokko
Het Marokkaans vliegverkeer wordt steeds drukker naarmate het land steeds meer doet op het gebied van de vlieginfrastructuur.
reizen

Volgens een rapport van het Nationaal Bureau van Luchthavens (ONDA) namen alleen al in mei 2016 ruim 50.000 mensen de vlucht van Marrakech-Menara naar Parijs-Orly. Dat is 3,32% van het totale luchtverkeer in Marokko. Daarna volgt de populaire vlucht van Mohammed V in Casablanca naar Parijs Orly, gevolgd door dezelfde luchthaven naar Parijs Charles de Gaulle. Het moge duidelijk zijn dat de populairste vluchten vanuit Marokko in Parijs eindigen. Waarschijnlijk komt dat door de grote hoeveelheid Fransen die Marokko bezoeken maar ook Marokkanen die in Frankrijk woonachtig zijn.

Afgelopen maand kwamen en gingen in totaal 1,5 miljoen passagiers van en naar Marokkaanse luchthavens. Bovendien hebben Marokko en Frankrijk zeer nauwe economische banden. Het gros heeft met Fransen te maken en dat is niet zo heel gek. Vliegmaatschappijen spelen handig in op de enorme vraag in Frankrijk. Het ministerie van Toerisme hoopt het aantal vluchten van en naar Marokko uit te breiden om het land toegankelijker te maken voor toeristen.

marokko
onda
vakantie
vlucht
marrakech
parijs
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi