Plastic tasjes vanaf vandaag verboden in Marokko

marokko
74
1 jul '16
Vandaag zijn in Marokko twee wetten ingegaan die direct invloed hebben op alle Marokkaanse burgers.

De meest ingrijpende wet is het gebruik van plastic tasjes. Dat is vanaf vandaag verboden in Marokko. In de wet staat dat het verboden is om plastic tasjes te produceren, te verkopen en te gebruiken. Daarvoor heeft de overheid de afgelopen maanden campagne gevoerd. Alternatieven zoals grote boodschaptassen die gemaakt zijn van gerecycled plastic zijn nog wel toegestaan.

Met de wet wil Marokko het aantal plastic tasjes in het land verminderen. Marokko geldt namelijk als één van de grootste gebruikers ter wereld. Dat is niet in lijn met de milieubewuste houding die de overheid nastreeft. 

Kenteken
Voor eigenaren en gebruikers van motorfietsen gaat vandaag een nieuwe 'kentekenwet' in. Dat besluit werd een jaar geleden genomen. Onder de nieuwe wet moeten motorfietsen verplicht kentekens hebben en deze geregistreerd hebben bij de autoriteiten. Zij die zonder kenteken rondrijden kunnen fikse boetes verwachten. In Casablanca werd gedemonstreerd tegen de wet maar dat mocht niet baten.

Minister afgevaardigde van Infrastructuur & Vervoer, Najib Boulif, heeft aangegeven dat hij de procedures zal versoepelen voor motoren van de 90 en 50 cc klassen.

© Redactie 2016
marokko
zero mika
milieu
plastic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?