Meditel Marokko valt binnenkort onder Orange

marokko
0
20 jul '16
De Marokkaanse onderneming Meditel is bereid om onderdeel te worden van het Frans telecommunicatienetwerk van Orange.

Maandag werd Yves Gauthier als nieuwe directeur van Meditel benoemd tijdens een bijeenkomst van de Raad van Bestuur van Meditel in Parijs. De nieuwe directeur van het bedrijf hield eerder de transfer van het Egyptisch bedrijf Mobinil naar Orange in de gaten. Zijn rol als toezichthouder ruilt hij nu dus in voor het directeurschap bij het Marokkaans bedrijf. Hij begint zijn nieuwe baan in september. 

In juli 2015 tekende Orange al een deal om haar aandeel in Meditel te verhogen naar 49%. Deze deal vormde het decor voor het verhogen van Orange's invloed in Meditel en de huidige overgang. Stephane Richard, voorzitter van Orange, meldt dat de voorbereidingen voor de verandering in volle gang zijn. 'Verandering zal nog voor het eind van dit jaar plaatsvinden. We wachten op het groene licht van Yves om te beginnen.'

Hij legt uit dat de overgang van Meditel naar Orange niet alleen staat voor verandering van de kleuren van het merk maar dat Meditel het ook nodig heeft om de Marokkaanse consumenten beter te kunnen bedienen.

© Redactie 2016
marokko
meditel
orange
telecom
yves gauthier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?