Marokko aanwezig bij anti-Daesh bijeenkomst

marokko
20
21 jul '16
Marokko neemt vandaag deel aan een bijeenkomst over Daesh. Dat zal plaatsvinden in Washington.

Onderminister van Buitenlandse Zaken Mbarka Bouaida vertegenwoordigt Marokko samen met Abdellatif Loudiyi. Naast Marokko doen ook andere landen van de coalitie tegen Daesh mee aan de vergadering. Aanwezigen spreken onder meer over een strategie om Daesh een halt toe te roepen. Marokko is van mening dat de dreiging een coöperatieve en brede aanpak vergt en dat de nadruk moet liggen op het verbeteren van de mogelijkheden van lidstaten om de terroristische groep aan te pakken.

Deelnemers spreken ook over prioriteiten van de coalitie en welke strategieën moeten worden uitgevoerd om Daesh efficiënter terug te dringen. Er is onder meer gepleit voor betere coördinatie tussen militairen en de overheid, het vinden van financiële steun voor geconfronteerde landen en het creëren van stabiele regeringen in bevrijde gebieden.

Marokko is een van de landen die hoge ogen gooit dankzij de succesvolle aanpak van Daesh-cellen in het koninkrijk. Daarvoor werd het onder meer geprezen door de Verenigde Staten. De VS roemden Marokko voor internationale leiderschap in de strijd tegen terrorisme. Dat deed het in de persoon van de ambassadeur in Rabat, Dwight L. Bush.

© Redactie 2016
marokko
daesh
terrorisme
washington
abdellatif loudiyi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?