Marokko nodigt Russische bedrijven uit om te investeren in olie en gas

marokko
0
21 jul '16
Een Marokkaanse delegatie is in Moskou om daar met een werkgroep aan de slag te gaan met investeringsmogelijkheden voor Russische gas- en oliebedrijven.

Dat zegt de secretaris-generaal van het ministerie van Energie, Abderrahim El Hafidi, in een interview met het Russisch persbureau Sputnik. De werkgroep houdt in de Russische hoofdstad zijn eerste vergadering en in het bijzijn van energiegiganten zoals Gazprom en Rosneft. Daar gaat de Marokkaanse delegatie proberen om aanbevelingen te doen voor verdere investeringen in Marokko. Dat zal dan in de energiesector moeten gebeuren. Met de grote bedrijven is al contact gelegd om verkenningsmogelijkheden te bespreken. 

Mohammed VI
Ook is besproken om de binnenlandse markt in Marokko te voorzien van Russisch gas. Afspraken over een diepere samenwerking tussen Marokko en Rusland in de energiesector werden in maart gemaakt toen koning Mohammed VI op bezoek was in Rusland. Naast investeringen willen beide landen energiereserves veiligstellen, zeker omdat Marokko bewezen heeft een topper te zijn in de opslag van vloeibaar aardgas. 

Volgens El Hafidi liggen er voor 40 miljard dollar aan investeringsmogelijkheden klaar in Marokko. Dertig miljard daarvan zijn mogelijkheden in de sector van hernieuwbare en groene energie.

© Redactie 2016
marokko
investeringen
energie
gas
rusland
gazprom
rosneft
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?