Onrust in noorden van Marokko om geruchten over haaien

marokko
15
22 jul '16
Lokale nieuwsbronnen in noordelijke kuststeden hebben voor flink wat angst gezorgd door te schrijven over haaien aan de kust.

Op Facebook circuleren meerdere filmpjes van haaien die aanspoelen in noordelijke steden. Sommige bronnen interpreteren dat als een absolute dreiging voor de tienduizenden die dagelijks de stranden opzoeken. Volgens Huffington Post Marokko is daar echter geen sprake van en zwemmen er geen haaien aan de Marokkaanse kusten. Het zou eerder gaan om tuimelaars, een dolfijnensoort. 

Deze worden door sommige vissers en spotters aangezien voor haaien. Onterecht, zo concludeert ook Zakia Driouich, secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw en Visserij. Tuimelaars zijn niet gevaarlijk en vormen alleen een potentieel probleem voor vissers. Deze vissen vernielen al geruime tijd visnetten en zorgen voor veel minder vis. 

Deze vissoort is een beschermde soort en mag niet gevangen worden. Hun aantal groeit echter zo hard dat ze steeds vaker voor problemen zorgen. De Marokkaanse autoriteiten zoeken naar oplossingen.

Terug naar de haaien... Hoewel sommige filmpjes de angst enorm voeden zijn er geen meldingen gedaan waaruit gevaar blijkt voor strandgangers. 

© Redactie 2016
marokko
al hoceima
nador
tanger
tetouan
haai
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?