Nederlandse moslims reageren geweldig op 'uitzwaaidag islam'

algemeen
4
25 jul '16
Op Facebook is een uitzwaaidag-evenement aangemaakt voor de islam. In plaats van boos te reageren hebben Nederlandse moslims met veel humor gereageerd.

Sonya Bethare maakte het Facebookevenement aan om de islam uit ze zwaaien op 15 maart 2017. Op deze dag worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. In plaats van veel aandacht onder racisten is de pagina door lolbroek-moslims omgetoverd tot een evenement waar je je uren kan vermaken. Nafees Ali schrijft bijvoorbeeld: 'Wat een geweldig mens ben je, het is al een hele lange tijd geleden dat wij met de hele familie weg zijn geweest.'

Onduidelijk
Er zijn echter wel veel vragen over de uittocht van moslims. Zo reageerde iemand 'boos' omdat het onduidelijk is vanuit welke vliegveld de moslims vliegen, waarheen en met welke airline. Bovendien zijn er vragen over het aantal mee te nemen kilo's in koffers. Leila Sinjari vraagt zich af wie wekelijks een bezoekje brengt aan meneer Pietersz als haar moeder het land uit moet.

In het kader van vrijwilligerswerk bezoekt de ze oude man wekelijks. Leila Kefan heeft een bagagevraag: 'In verband met de pindakaas, hagelslag en natuurlijk de klompen die bij mijn hoofddoek passen.' Hoewel Kefan Marokkaanse en Algerijnse roots heeft maakt het haar niet uit waar ze naartoe gestuurd gaat worden. Ze reageerde heel Hollands: 'Mij maakt het niet uit. Gratis vakantie is gratis vakantie.'

Pokemon GO
Inmiddels is de uitzwaaidag bij handige moslims ook aangekomen. Iemand maakte bijvoorbeeld een afbeelding met 'Moslim GO'. 'Speel Moslim GO en zwaai zoveel mogelijk moslims naar hun eigen land.' Een ander maakte een heuse 'islam op(kras)lot'. Daarin kunnen moslims krassen of ze mogen blijven en hoeveel de vertrekpremies bedragen.

Ook is een 'Terugzwaaidag' aangemaakt op dezelfde dag. 

© Redactie 2016
moslims
moslimdiscriminatie
islam
uitzwaaidag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?