'Eind aan onduidelijke kosten verhuurauto'

economie
0
27 jul '16
Vakantiegangers die een auto huren, moeten direct weten wat ze daarvoor moeten betalen en niet later worden verrast door extra kosten.

De PvdA presenteert woensdag een plan dat een einde moet maken aan dergelijke kosten. Zo komt het voor dat consumenten onder druk worden gezet om ter plekke een extra verzekering af te sluiten of vraagt het verhuurbedrijf een hoog bedrag als borg. Tweede Kamerlid Duco Hoogland en Europarlementariër Agnes Jongerius willen daar vanaf. Ze pleiten ervoor om een grens te stellen aan het bedrag dat de verhuurder als borg mag vragen. De PvdA´ers willen ook een verbod op dubbel verzekeren.

Hoogland hoort nu de zomervakantie weer is begonnen veel klachten van Nederlanders die een auto huren. "Onduidelijke prijzen, betalen voor schade die je niet gemaakt hebt en hoge reserveringen op de creditcard. Die misstanden klinken iedereen bekend in de oren, maar de verhuurbedrijven gaan er maar mee door. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.”

Jongerius: "De voorwaarden voor verhuur moeten duidelijk zijn en in meer talen beschikbaar. De dekking van de verzekering moet duidelijk zijn en de keuze om iets wel of niet te verzekeren ook.´´

© ANP 2016
auto
huren
pvda
kosten
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?