Boussoufa tekent lucratief contract in de Emiraten

marokko
17
28 jul '16
Marokkaans international Mbark Boussoufa gaat een nieuw avontuur tegemoet, dit keer in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het had er alle schijn van maar werd vanochtend pas echt wereldkundig gemaakt: Mbark Boussoufa gaat een nieuwe lucratieve uitdaging aan. Waar hij eerder in verband werd gebracht met onder andere Feyenoord, koos de middenvelder eieren voor zijn geld. De 31-jarige international tekende een contract voor twee seizoenen bij het Emiratische Al Jazira, waar oefenmeester Henk ten Cate hem zal gaan coachen. 

Het kortstondige avontuur in België bij AA Gent draaide niet echt uit op een succes. Mede door blessureleed kwam de ex-speler van Lokomotiv Moskou maar mondjesmaat in actie tijdens deze huurdeal. Met een aflopend contract in het vooruitzicht moest Boussoufa zich aan een andere club binden. Begin vorig seizoen zat de speler al dichtbij een overgang naar Saudi-Arabië, deze ketste echter op het laatste moment af.

Net als voor Youssef El Arabi, die onlangs ook transfereerde naar het Midden-Oosten, zou deze overgang voor Boussoufa gevolgen kunnen hebben voor zijn interlandcarrière. Bondscoach Hervé Renard maakte eerder openlijk duidelijk geen gebruik te gaan maken van spelers die in de Golfcompetities hun minuten maken. 

© Redactie 2016
marokko
mbark boussoufa
transfer
anzhi
gent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?