Rabat Zoo na drama: 'Zulke ongelukken zijn zeer zeldzaam'

marokko
9
28 jul '16
Dinsdag kwam een zevenjarig meisje te overlijden toen een olifant met een steen gooide en deze het meisje raakte.

Na het incident, dat wereldwijd de nodige aandacht kreeg, is er veel ophef ontstaan. In een video is te zien hoe het meisje op de grond ligt terwijl omstanders haar helpen. Ook heeft Rabat Zoo inmiddels een verklaring uitgegeven waarin staat dat het olifantenverblijf voldoet aan alle internationale normen. 'Ongelukken van dit type zijn zeldzaam, niet te voorzien en zeer ongebruikelijk. Ongevallen van deze aard gebeurden eerdere in andere dierentuinen, zoals recent in Disney World Orlando en Cincinnati Zoo in de Verenigde Staten.'

Een andere soort kritiek ontstaat na een gepubliceerde video. Een bezoeker filmt het meisje dat met bebloed hoofd op de grond ligt. Een man in uniform en een vrouw helpen haar tot hulpdiensten aanwezig zijn. Volgens de filmende man vond het ongeluk vijf minuten eerder plaats maar is er nog steeds geen ambulance aanwezig. De verontwaardiging hierover is dan ook groot. 

'De directeur van Rabat Zoo is verantwoordelijk. Hoe is het mogelijk dat een plek met zoveel bezoekers geen ambulancestation heeft?', vraagt iemand zich af. Anderen eisen dat het bestuur van Rabat Zoo de verantwoordelijkheid op zich neemt.

© Redactie 2016
marokko
rabat
dierentuin
olifant
steen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?