Top 10 Marokkaanse steden om te bezoeken
TripAdvisor maakte onlangs een top tien van steden die je moet bezoeken in Marokko. Voor wie nog twijfelt is het lijstje zeer handig.
reizen

Uitgaande van de gegevens die de World Data Bank onlangs bekendmaakte, trekt Marokko jaarlijks ruim 10 miljoen toeristen. De toerismesector, die tegenwoordig een cruciale rol vervult in de Marokkaanse economie, zal volgens minister van Toerisme, Lahcen Haddad, alleen maar nog meer groei gaan vertonen. Haddad verwacht dat Marokko in 2020 tot één van de 20 meest favoriete vakantiebestemmingen gaat behoren.

Reviewsite TripAdvisor, onder meer bekend van hotel en vakantiebeoordelingen, gaf een overzicht van de 10 best scorende Marokkaanse steden. In de lijst zien we steden die velen niet kennen maar toch de moeite waard zijn.

El Jadida
Deze stad grenst aan de Atlantische Oceaan en  kent grote Portugese invloeden want het werd in de 16e eeuw door de Portugezen gebouwd. Veel van die historie is tot op de dag van vandaag nog bewaard gebleven. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de Katholieke kerk. Het bezoekersaantal piekt vooral in de zomerperiode door strandbezoek en boekingen in de nabij gelegen vijfsterren resorts.

Ouarzazate
Een stad die wereldwijd bekendheid geniet door de aanwezige filmstudio’s. Naast cinema is er echter nog veel meer te beleven in het zuidelijke plaatsje. Denk hierbij aan kameeltochten of zelfs een magische overnachting in de woestijn.

Merzouga

Aan de rand van de Sahara en de grens met Algerije is ook Merzouga de ideale bestemming voor liefhebbers van de woestijn. Voor de wat meer ervaren en sportieve avonturiers zijn er uiteenlopende mogelijkheden om te mountainbiken, rotsen te beklimmen of met een 4x4 terreinwagen door de woestijn te scheuren.

Rabat
De stad die we als Nederlandse Marokkanen vooral kennen als hoofdstad en van de graven van wijlen koningen Hassan II en Mohammed V. De stad heeft ook andere hotspots. Denk aan het strand van Rabat, de verschillende kasbah’s en de nabijgelegen tuinen van Bouknadel op de weg naar Salé.

Tanger

De stad waarvan de kustlijn de laatste jaren een flinke vernieuwing heeft ondervonden geldt als absolute trekpleister voor jong publiek. Met de verschillende hippe strandclubs, exclusieve stranden en zwembaden is het één van de favoriete startbestemmingen voor jongvolwassenen die tijdens hun vakantie hun vaderland bezoeken. Ook voor klassiek Marokko ben je op het juiste adres. Met de verschillende souks, bazaars, de medina en Kasbah’s heb je zo de authentieke Marokkaanse sfeer te pakken.

Agadir
Een van de meest favoriete bestemmingen onder Europeanen vindt men in het zuidwesten van Marokko. Agadir is meestal rustig en relaxt en je kunt er ook in de wintermaanden heerlijk vertoeven. Strandbezoek, historische bezienswaardigheden en culinair genieten zijn de meest voorname zaken waar je je hier als toerist mee kunt bezigen.

Fes
Een gegeven waar lang niet iedereen van op de hoogte is: de oudste universiteit ter wereld bevindt zich in Marokko, Fes om precies te zijn. Een stad die zich kenmerkt door haar rijke historische blikvangers waarvan enkele bezienswaardigheden op de werelderfgoedlijst UNESCO staan. De medina is één van de grootste hotspots van de stad, maar ook voor winkelen bij de duurste merken kun je in Fes terecht in het Al Borj winkelcentrum.

Essaouira
Op busreis-afstand van Marrakech bevind je je in Essaouira te midden van een exotische kustplaats. Voornamelijk bij surfers in trek kun je in Essaouira ook terecht voor wandelingen door de doolhofachtige straatjes, bezoekjes aan de haven en wandelingen over het rustige strand.

Casablanca
Casablanca is het economisch middelpunt van Marokko en kenmerkt zich door de vele witte huizen. De plek die je absoluut bezocht moet hebben is natuurlijk de immense Hassan II moskee, gelegen aan de kust.

Marrakech
Last but not least en volgens TripAdvisor de absolute nummer 1: Marrakech. Ook wel de ‘Rode Stad’ genoemd. Marrakech is een historische stad met ontelbare straatjes en steegjes in de souks en de medina. Ook het uitgaansleven wint aan populariteit. Marrakech is de stad waar veel bekendheden hun vakanties doorbrengen en sommigen daarvan zelfs een eigen adresje hebben. Houd je van klassiek Marokko maar wil je daarnaast ook zo nu en dan je toevlucht zoeken in het ‘Europa van Marrakech’ dan zou deze stad hoog op je lijstje moeten staan.

Bovendien heerst er een betoverende sfeer in de avonduren op het Djemaa El Fna plein. Belangrijke voorwaarde voor het bezoeken van deze stad is dat je goed moet kunnen onderhandelen, want in Marrakech is kunnen afdingen een absolute pré. Tenzij je een goed gevulde portemonnee hebt natuurlijk.

marokko
vakantie
steden
toerisme
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi