Raadslid hoort straf over 'kampbeultweet'

algemeen
3
22 aug '16
Het Heerlense raadslid Christian Petermann (40) hoort maandag welk vonnis de rechtbank in Maastricht over hem velt voor zijn zogenoemde 'kampbeultweet'.

Daarin vergeleek hij een officier van justitie in het proces tegen de Roermondse politicus Jos van Rey met SS-kampbewaakster Irma Grese. Hij noemde in de bewuste tweet de strafeis tegen Van Rey buitenproportioneel, om daar in één adem aan toe te voegen: "Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer oftewel 'de Irma Grese' van het OM' nog vanavond verongelukt."

In twee kranteninterviews zou hij ook gezegd hebben "dat de ellende door OM veroorzaakt 27 keer erger is dan die in de concentratiekampen". Petermann ontkent dit. Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de behandeling van de zaak veertig uur taakstraf waarvan twintig uur voorwaardelijk tegen Petermann geëist. Bovendien moet hij als het aan de aanklager ligt, 500 euro in de kas van de stichting Auschwitz storten.

De rechtbank in Rotterdam heeft Van Rey inmiddels op 12 juli veroordeeld tot 240 uur taakstraf. De oud-VVD'er stond terecht voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.

© ANP 2016
christian petermann
irma grese
jos van rey
roermond
vvd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?