marokko
0
23 aug '16
Het ziet er niet rooskleurig uit voor de Marokkaanse jeugdteams, na Marokko U20 is ook Marokko U17 uitgeschakeld voor Afrika Cup deelname.

Na een 1-1 gelijkspel in Guinée mocht het ook thuis niet baten voor het Marokko U17 van bondscoach Mustapha Madih. De jonge Atlas Leeuwen kwamen in een nagenoeg leeg stadion in El Jadida niet verder dan een 1-1 gelijkspel en gingen meteen over op strafschoppen.

Vlak voor rust had Marokko het geluk om met een voorsprong de kleedkamers in te gaan, in de 43e minuut bracht Abdelwahed Wahib middels een wonderschone treffer de thuisploeg op voorsprong. De voorsprong werd hoe jammer het ook was al gauw uit handen gegeven. Na miscommunicatie in de verdediging had een international van Guinée alleen keeper Kernane voor zich en rondde hij zijn aanval af.

In de strafschoppenserie had men nog minder geluk, na drie keer te missen vanaf elf meter schakelde Guinée Marokko uit. Zij zagen al hun penalty's in het net verdwijnen.

Door dit verlies is deelname aan de Afrika Cup U17 uit zicht voor Marokko U17. Eerder wist ook Marokko U20 niet door te stromen in de kwalificatierondes. Het zal niet lang duren voordat de technische directie van de Marokkaanse bond conclusies gaat trekken uit deze uitschakelingen. Bij Marokko U20 staat de Nederlander Mark Wotte aan het roer.