Agent in Marokko stopt bestuurder midden op snelweg

marokko
1
23 aug '16
In een video, gepost op YouTube en sociale netwerken, is te zien hoe een politieman een automobilist plotseling staande wil houden.

Dat deed hij op levensgevaarlijke wijze, door de bestuurder midden op de snelweg te laten stoppen. Dat tot grote ergernis van de bestuurder, die te snel zou hebben gereden. Deze beschuldigde de agent ervan hem in gevaar te willen brengen: 'Je hebt niet het recht om me midden op de snelweg staande te houden, daar zijn snelheidscamera's voor', zegt hij. 

De politieman reageert direct door te dreigen met een belletje naar de officier van justitie. De bestuurder heeft het recht aan zijn kant, zo blijkt. Op juni 2015 maakte Mustapha Ramid, minister van Justitie, een eind aan het stoppen van mensen op de snelweg. Ook op de vluchtstrook controles uitvoeren en boetes uitdelen is verboden. 

Hij zei toen: 'We zien dat sommige politiemensen auto's stoppen op de weg, wat onaanvaardbaar is en bovendien illegaal. Het moet stoppen. Ik heb hiervoor een notitie gesturud naar de verschillende afdelingen.' Naast het feit dat het tegen de regels is brengt het levensgevaarlijke situaties met zich mee.


© Redactie 2016
marokko
politie
snelweg
agent
youtube
verkeer
stopsein
ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?