Nijmegenaar bekent dubbele moord op Marokkaanse broers

algemeen
15
24 aug '16
De verdachte van de dubbele moord in het Nijmeegse café Istanbul bekende dat hij twee broers van Marokkaanse komaf heeft gedood.

Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Arnhem. Daar las de officier van justitie een bekentenis voor van de verdachte. Hij handelde naar eigen zeggen uit noodweer. De twee broers van 34 en 32 kwamen op 9 mei om het leven in het café, gelegen in winkelcentrum Malvert. Volgens de 42-jarige verdachte trok het 34-jarige slachtoffer als eerst een vuurwapen waarna hij zichzelf wel moest verdedigen. 

Kakkerlakken
De officier van justitie denkt daar duidelijk anders over en spreekt van moord. 'En toen heb ik die twee kakkerlakken afgeschoten', citeerde de officier volgens De Gelderlander. Hieruit blijkt onder meer dat hij niet in een opwelling handelde. De jongere broer dook bovendien achter de bar in het café waarna de moordenaar hem achtervolgde en hem in de rug schoot. 

De advocaat van de verdachte verzocht de rechtbank om voorlopige hechtenis te schorsen omdat hij een bekentenis heeft afgelegd. Dat werd logischerwijs afgewezen. De recherche heeft het onderzoek overigens nog lang niet klaar. De zitting van gisteren was een pro forma-zaak. Wanneer de zaak verder gaat is nog niet helemaal duidelijk.

© Redactie 2016
nijmegen
moord
arnhem
malvert
cafeistanbul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?