Boerkiniverbod: Franse agenten dwingen moslima uit te kleden in Nice

buitenland
73
24 aug '16
Nadat enkele Franse steden een boerkiniverbod in het leven riepen hebben sommige agenten de naleving ervan wel heel strikt genomen. Dat leidde tot trieste situaties.

In Nice vond een dergelijke gebeurtenis plaats, toen vier van die blauwe helden een vrouw op het strand dwongen haar tuniek uit te doen. Daily Mail postte foto's van het gebeuren. De vrouw van middelbare leeftijd ligt lekker een dutje te doen en draagt zelfs geen boerkini. Ze droeg een zwarte broek, een blauw tuniekje en een bijpassende hoofddoek, schrijft de Volkskrant. 

Desondanks dwongen de agenten haar om haar tuniekje uit te doen. Dat tot grote ontsteltenis bij sommige strandgangers. Een van de helden schrijft vervolgens een boete uit. De verontwaardiging was dan ook groot. 

'Walgelijk', klinkt het onder meer op Twitter. Een ander zegt: 'De reputatie van ons land als zijnde open en tolerant is vandaag door het riool gespoeld'. Nice is één van de drie Franse steden die het verbod invoerden sinds de terreuraanslag op 14 juli. Hoe het lokaal bestuur terrorisme met een boerkini kan rijmen is bijzonder treurig. 

Tien vrouwen werden vooralsnog staande gehouden waarvan er zes het strand verlieten. Vier kregen boetes van 38 euro. Meerdere partijen hebben aangeboden om de boetes te betalen. Een van hen is de Frans-Algerijnse vastgoedmiljonair Rachid Nekkaz.

© Redactie 2016
boerkini
boerkiniverbod
mensenrechten
moslimdiscriminatie
frankrijk
nice
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?