Toerismeminister Marokko geeft Frankrijk les in vrijheid: 'Boerkini en bikini gewoon naast elkaar in Marokko'

marokko
55
26 aug '16
De Marokkaanse minister van Toerisme, Lahcen Haddad, heeft zich gemengd in de discussie over het boerkiniverbod in sommige Franse gemeentes.

Haddad gaf aan dat de boerkini en bikini gewoon naast elkaar kunnen genieten van de Marokkaanse stranden. Het lesje 'keuzevrijheid' gaf hij in het Frans weekblad Jeune Afrique. Haddad gaf wel aan dat Marokko een islamitisch land is, maar dat het individuele vrijheden respecteert. Het boerkiniverbod kan alleen ingevoerd worden in particuliere instellingen zoals hotels en zwembaden. Overheidsinstellingen en openbare plaatsen gaan een verbod niet eens overwegen.

In sommige hotels geldt al een boerkiniverbod. Dat zijn vooral hotels en ondernemingen met een westerse eigenaar. De keuze van kleden van strandgangers blijft een persoonlijke keus, dat in tegenstelling tot het o zo vrije Frankrijk.

'De openbare stranden zijn beschikbaar voor iedereen, maar niemand heeft het recht om anderen te vertellen hoe ze zich moeten kleden', voegt Haddad toe. Hij wilde zich overigens niet uiten over de keus van Franse steden om de boerkini te verbannen. 

© Redactie 2016
marokko
lahcen haddad
boerkini
boerkiniverbod
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?