Marokkanen in buitenland vieren massaal vakantie in Marokko

marokko
4
29 aug '16
Sinds de lancering van het ondersteuningsprogramma Marhaba 2016 op 5 juni werden in totaal 2,2 miljoen Marokkanen verwelkomd.

Dat meldt de Mohammed V Stichting, die het Marhaba-programma elk jaar organiseert om reizigers bij te staan. De 2.290.981 Marokkaanse buitenlanders kwamen via de lucht, land en zee Marokko binnen. Dat betekende een stijging van 3,46% ten opzichte van vorig jaar. Europese Marokkanen vormen het gros van de aankomsten in deze groep. Zij kwamen vooral via de havens Marokko binnen en hebben een aandeel van 60,2% in het totale aantal. 

Het aantal Marokkanen dat met vliegtuigen het vaderland binnenkwamen is 39,8%, aldus een verklaring die vandaag is gepubliceerd. Marhaba 2016 is in augustus begonnen met het omgekeerde programma om Marokkanen zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun terugreis. 

Voor dit jaar heeft de Mohammed V Stichting extra personeel ingezet voor een betere dienstverlening. Ook heeft het mensen in Frankrijk, Italië en Spanje geposteerd om Marokkanen te helpen waar nodig.

© Redactie 2016
marokko
marhaba 2016
vakantie
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?