Bizarre zaak in Marokko: gemeente verkoopt ezel

marokko
0
29 aug '16
De voorzitter van een landelijke gemeente heeft de lachers op zijn hand gekregen door een uiterst opmerkelijke zaak. Hoofdrolspeler was een nietsvermoedende ezel.

De gemeentevoorzitter van Beni Guerfet, regio Larache en onder leiding van de PJD-partij, haalt het landelijk nieuws door de verkoop van een ezel, meldt Al Akhbar vandaag. De bestuurder zat met de ezel in zijn maag en moest deze verkopen. Zoals gebruikelijk moest een speciale commissie op poten worden gezet om het 'gezamenlijk eigendom van de gemeente' te verkopen. 

Bij een veilig ging de vriendelijke ezel voor 150 dirham over de toonbank en dat zorgde voor hoon en spot. Raadsleden moesten speciaal voor de beslissing naar het gemeentehuis omdat er geen andere agendapunten te bespreken waren. De inmiddels beroemde ezel werd door justitie in beslag genomen na een uitspraak door de rechtbank van Larache. 

Zwaar verlies
De eigenaar bleek drugs te handelen en daarom moesten zijn eigendommen afgepakt worden. De gemeente werd daardoor de rechtmatige eigenaar. Beni Guerfet maakte voor ongeveer 1.000 dirham aan kosten door voedsel en transport. In totaal werd dus zo'n 850 dirham verlies gemaakt. Volgens de krant is het lage bedrag te wijten aan slecht beoordelingsvermogen van de beleidsbepalers. 

In een tijd van verkiezingscampagnes is de opmerkelijke zaak geen goed nieuws voor de partij. De gemeentevoorzitter heeft nog wel beloofd om een snelweg aan te laten leggen in de regio maar dat lijkt hem niet te redden. Zeker niet omdat alleen het ministerie van Infrastructuur hierover beslist. 

© Redactie 2016
marokko
opmerkelijk
ezel
larache
bni guerfet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?