Autoverkoper in Marokko licht klanten op

marokko
9
30 aug '16
Een autoverkoper, gespecialiseerd in de verkoop van het merk Renault, heeft een onbekend aantal klanten opgelicht door geld te innen maar geen auto's te leveren.

Eerder dit jaar vonden soortgelijke oplichtingspraktijken plaats bij een Fiat-dealer en een groot autobedrijf met de naam Lisa Auto. Een aantal klanten kocht bij de Fiat-dealer in Mohammedia een auto maar kreeg het voertuig nooit geleverd. Vandaag brengt Le360 in het nieuws dat Renault Commerce Maroc inmiddels ook betrokken is bij een scam van een verkoper. 

Renault Morocco heeft inmiddels aangegeven dat het om een onafhankelijke retailer gaat die naast Renault's ook Dacia's verkocht en auto's van andere merken. 'Renault Commerce Maroc, dochteronderneming van Renault Group Morocco, heeft claims ontvangen van bepaalde klanten. Wij werken aan een oplossing die in het belang van de klant is', verklaart het bedrijf. 

De handelaar in kwestie is met de grote sommen geld met de noorderzon vertrokken. Het is niet bekend of er al aangifte is gedaan tegen de man.

© Redactie 2016
marokko
renault
fiat
fes
taza
auto
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?