Agadir krijgt peperduur zakelijk centrum

marokko
3
30 aug '16
De gouverneur van de regio Souss-Massa, Zineb El Adaoui, kondigde gisteren aan dat Agadir een zakelijk centrumgebouw krijgt.

Het project ter waarde van 1,4 miljard dirham werd onlangs goedgekeurd. In 2020 moet er een hypermodern gebouw staan met onder meer een beur- en congrescentrum. Dat werd besloten tijdens een bijeenkomst van de gemeentelijke investeringsmaatschappij CRI. Volgens Al Adaoui staan alle belanghebbenden op het gebied van investeringen en inspanningen op een lijn om het project tot een succes te maken, aldus persbureau MAP.

De directeur van CRI in Souss-Massa, Khalil Nazih, gaf bovendien cijfers vrij over de eerste helft van dit jaar. De investeringen van de overheidsinstelling steeg met 8% ten opzichte van vorig jaar. In totaal werd 1,5 miljard dirham geïnvesteerd. Dat geld werd vooral uit de toeristische sector gehaald. Het omvatte onder meer de bouw van een waterpark en pretpark. 
 
Daaruit blijkt dat de gemeente geld uit de toeristische sector graag herinvesteert voor de ontwikkeling van dezelfde sector.

© Redactie 2016
marokko
agadir
investering
zineb el adaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?