Peperduur Ikea verlaagt prijzen in Marokko

marokko
11
3 sep '16
Het wil nog niet echt boteren met Ikea Marokko. De Zweedse meubelgigant heeft een filiaal in regio Casablanca.

Dat het Marokkaans publiek nog niet uitloopt voor Ikea Marokko heeft vooral te maken met de extreem hoge prijzen. Veel producten zijn tot wel drie keer zo duur dan in Europese filialen. Ikea in Zenata (regio Casablanca) heeft de catalogus voor 2017 gelanceerd en grijpt deze kans voor een goedmakertje. Op 1 september maakt Ikea er wereldwijd een gewoonte van om klanten te informeren over nieuwe producten en prijzen.

Ikea kondigde voor het Marokkaans filiaal dat producten in 2017 tot wel 30% goedkoper worden in vergelijking met het huidig jaar. De korting geldt voor producten die dit jaar het vaakst over de toonbank gingen. Marcos Agudo, CEO van Ikea Marokko, stelt dat dit 'wereldwijd beleid is van Ikea'. Hoewel Agudo niet wil spreken over een goedmaker is de korting op de populairste producten toch een teken daarvan.

Imago
Ikea Marokko doet er goed aan haar imago te veranderen van 'super duur'. De Marokkaanse vestiging krijgt net als veel andere winkels duizenden nieuwe producten. De papieren catalogus is nu beschikbaar terwijl de digitale versie over anderhalve week online komt. Ikea Marokko zegt tegenover TelQuel dat de filiaal bijna één miljoen Marokkanen ontving sinds de opening. 

Het Zweedse merk gokt op een totaal aantal tussen de 1,3 miljoen en 2 miljoen bezoekers in 2016. Een balans wil men nog niet opmaken: 'Zes maanden open is niet voldoende om de prestaties van de winkel te beoordelen', stelt Ikea Marokko.

© Redactie 2016
marokko
ikea
casablanca
marcos agudo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?