Marokko bij grootste olijfolie producenten ter wereld

marokko
5
4 sep '16
Met een gemiddelde productie van 140.000 ton per jaar is Marokko de vijfde grootste producent en exporteur van olijfolie ter wereld.

Marokko hoort ook bij de top drie landen met de meest concurrerende kosten van de productie. In de afgelopen zes jaar is de productie van olijfolie bijna verdubbeld dankzij speciale projecten in het land. Gemiddeld groeit het aantal vierkante meters aan productie eveneens hard. Jaarlijks komt er zo'n 37.000 hectare aan olijfbomen bij. 

De Internationale Olijfolieraad heeft een lijst met vijftien landen gemaakt met landen waar het goedkoop is om olijfolie te produceren. In deze lijst staan naast Marokko ook Griekenland, Uruguay, Libanon, Algerije, Iran, Italië, Zionistan, Tunesië, Portugal, Spanje, Argentinië, Albanië, Turkije en Jordanië. De gemiddelde kosten in deze landen is €2,63 per liter. 

Slechts drie landen zitten onder het gemiddelde: Marokko, Turkije en Tunesië. Volgens Credit Agricole du Maroc moet Marokko dit voordeel benutten en de strategie voortzetten in samenwerking met alle producenten en belanghebbenden in de sector. Op deze manier kan er nog meer winst gemaakt worden en de kwaliteit van olie omhoog gaan.

© Redactie 2016
marokko
olijfolie
productie
olijven
boeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?