Amerikanen geïnteresseerd in hernieuwbare energie Marokko

marokko
5
20 sep '16
Een paar weken voor milieutop COP22 in Marrakech losbarst hebben Amerikaanse investeerders hun ogen gericht op de sector van groene energie in Marokko.

Dat meldt The Economist vandaag. Het dagblad legt uit dat exploitanten en ambtenaren druk bezig zijn met COP22 en dat een Marokkaanse delegatie van deze sector vorige week naar de VS is afgereisd. Ondertussen was een speciale Amerikaanse gezant op bezoek in Marokko. Het enthousiasme en bewegingen tussen beide landen is niet toevallig, zo kort voor COP22. 

Volgens de krant laat het zien dat de Amerikanen geïnteresseerd zijn in investeringen in hernieuwbare energie in Marokko. De speciale gezant zei over zijn bezoek: 'Het zal ons in staat stellen een inzicht te krijgen in de initiatieven en projecten'. Hij sprak met Marokkaanse ambtenaren die werkzaam zijn in deze sector. Hij gelooft dat er veel niches zijn waarin Marokko en Amerika partnerships kunnen ontwikkelen. 

Momenteel zijn vooral Spaanse, Franse, Italiaanse, Duitse en Saudische bedrijven actief in de hernieuwbare energie in Marokko. COP22 biedt voor andere landen zoals Amerika de perfecte gelegenheid om Marokko te leren kennen als investeringsland.

© Redactie 2016
marokko
marokkaanse economie
hernieuwbare energie
cop22
vs
investeerders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?